suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Perheet, jotka tarvitsevat lapselleen hoitoa tilapäisesti, on mahdollista saada tilapäistä päivähoitoa. Tilapäinen päivähoito voi kestää enintään 10 päivää.

Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos perhe saa lapsen kotihoidon tukea, se voi käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Toimi näin

Tilapäistä päivähoitoa voi kysyä suoraan yksikön (päiväkodin) esimieheltä ja varhaiskasvatusjohtajalta. He antavat tarvittaessa lisäinformaatiota. Palvelukanavan kautta löytyvät yhteystiedot eri päiväkoteihin.

Hoitosuhde katsotaan tilapäiseksi sen kestäessä enintään 10 päivää.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Perheet, jotka tarvitsevat lapselleen hoivaa silloin tällöin, voivat viedä lapsen tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos perhe saa lapsen kotihoidon tukea, se voi käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Hoitosuhde katsotaan tilapäiseksi sen kestäessä enintään 10 päivää.

Tilapäisestä kokopäivähoidosta peritään 18,00 €/pv ja tilapäisestä osapäivähoidosta (alle 5h/pv) peritään 12,00 €/pv.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaskun kunta
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 23.3.2021