suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kosken Tl kunta

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Koski Tl
  • Julkinen palvelu

Perheet, jotka tarvitsevat lapselleen hoivaa silloin tällöin, voivat viedä lapsen tilapäiseen hoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen hoitoon. Jos perhe saa lapsen kotihoidon tukea, se voi käyttää kunnan järjestämää tilapäistä hoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan. Perheet voivat kysyä tilapäistä hoitoa suoraan varhaiskasvatusjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tilapäisestä varhaiskasvatuksesta perittävä maksu on 15 € / pv. Maksu on lapsikohtainen.

https://koski.fi/maksuperusteet-1-1-2018-alkaen/

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKosken Tl kunta, Sivistystoimi
Muut vastuuorganisaatiotKosken Tl kunta, Sivistystoimi
Palvelusta vastaaKosken Tl kunta
Alue Koski Tl
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kosken Tl kunta
Päivitetty: 1.11.2019