suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Tilapäinen varhaiskasvatus on satunnaista varhaiskasvatusta, jossa läsnäolopäivien määrä on enintään viisi (5) kuukaudessa. Tilapäistä varhaiskasvatusta tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Tilapäistä varhaiskasvatusta haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Toimi näin

Tilapäistä varhaiskasvatusta tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Tilapäistä varhaiskasvatusta haetaan täyttämällä varhaiskasvatuksen sähköinen hakemus kaupungin nettisivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tilapäistä varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka on oikeutettu varhaiskasvatuspalveluihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Palvelun toteuttaa

Kangasalan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 14.11.2023