suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Lapsi, jolla ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, voi osallistua tilapäisesti kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Tilapäisen varhaiskasvatuksen kesto voi olla yksittäisiä tunteja tai 1–5 päivää kuukaudessa. Tilapäinen varhaiskasvatus eli ns. parkkihoito ei keskeytä lapsen kotihoidon tuen etuutta.

Toimi näin

Voit tiedustella tilapäistä hoitopaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoitajalta suoraan alueen päiväkodin johtajalta. Tilapäishoitoon ei ole erillistä hakemusta. Vakuutuksen, tilastoinnin ja laskutuksen vuoksi perheen yhteystiedot kirjataan ylös tilapäisessä hoitopaikassa ja tallennetaan varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmään.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lapsi voi saada tilapäistä hoitoa jos päiväkodissa tai perhepäivähoitokodissa on vapaa paikka eikä lapsella ole muuta kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa.

Tilapäisen hoidon hoitomaksut Heinolan kaupungilla: alle 4 tuntia: 5 €/h ja sisaruksista 2,50 €/h. Yli 4 tuntia: 16 €/pv ja sisaruksista 12 €/pv.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021