suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Tilapäinen päivähoito

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Tuusulassa tilapäiseksi hoidoksi katsotaan enintään 8 hoitopäivää kuukauden ajanjakson aikana. Mikäli päivähoidon tarve on enemmän kuin 8 hoitopäivää kuukaudessa, perhe hakee hoitopaikkaa ja hoitomaksu määräytyy kuukausimaksuna.

Tilapäisen päivähoitopaikan myöntämisestä päättää varhaiskasvatusyksikön johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja lapsi- ja henkilöstötilanteen perusteella.

Toimi näin

Tilapäistä päivähoitopaikkaa tarvitsevat ottavat yhteyttä sen varhaiskasvatusyksikön johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan, josta toivovat hoitopaikan järjestyvän.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tilapäisen päivähoitopaikan myöntämisestä päättää varhaiskasvatusyksikön johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja lapsi- ja henkilöstötilanteen perusteella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 17.6.2019