suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Tilapäinen päivähoito

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Palvelu on tarkoitettu väliaikaiseen päivähoidon tarpeeseen silloin kun lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa.

Palvelua tarjotaan mahdollisuuksien mukaan perhepäivähoidossa, mutta joskus sitä voidaan järjestää myös päiväkodeissa. Tilapäistä päivähoitoa voi saada silloin, kun ryhmässä on paikkoja vapaana, esimerkiksi vakituisten lasten vapaapäivinä.

Mikäli päivähoitoa tarvitaan yhtäjaksoisesti 10 päivää tai enemmän, on lapselle haettava päivähoitopaikkaa. Työstä, opiskelusta tai muusta syystä johtuvaa säännöllistä päivähoidon tarvetta (esim. 1 kerta viikossa) ei lueta tilapäiseksi.

Esiopetuksessa oleva lapsi voi käyttää palvelua satunnaiseen päivähoidon tarpeeseen.

Tilapäinen päivähoito ei estä lasten kotihoidon tuen saamista.

Tilapäisestä päivähoidosta peritään maksu: Osapäivähoito (alle 5 tuntia/päivä) 10 euroa/päivä/lapsi Kokopäivähoito (yli 5 tuntia/päivä) 18 euroa/päivä/lapsi Vuoropäivähoito 25 euroa/päivä/lapsi

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 26.2.2020