suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Tietojen raportointi ELY-keskukselle ympäristölupa- tai ilmoituspäätöksen mukaisesti

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos toimintasi on ympäristönsuojelulain nojalla ympäristöluvanvaraista tai ilmoitusvelvollista, toimita päästö-, seuranta- ja tarkkailutiedot ELY-keskuksen ympäristönsuojelun valvontaviranomaiselle. Raportoitavat tiedot on määrätty ympäristölupa- tai ilmoituspäätöksessä.

Raportointitietoja tarvitaan lupa- tai ilmoitusvelvollisen toiminnan valvontaa varten. Tiedot tulee toimittaa sähköisesti Alueh ...

Toimi näin

Käytä raportointiin Aluehallinnon asiointipalvelua. Sen kautta toimittamasi tiedot siirtyvät ELY-keskukseen valtion ympäristönsuojelun valvontaviranomaiselle YLVA-järjestelmään.

Aluehallinnon asiointipalvelu toimii parhaiten Google Chrome-, Microsoft Edge- tai Mozilla Firefox -selainta käyttäen.

Valitse Aluehallinnon asiointipalvelussa: Palvelut > Ympäristöasioiden asiointipalvelu - YLVA.

Kirjaudu järjestelmään. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa henkilökohtaista tunnistautumista (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti). Yritys voi valtuuttaa henkilöitä asioimaan yrityksen nimissä suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa. Tässä asioinnissa käytettävä asiointivaltuus on nimeltään ”Ympäristönsuojelulain ja jätelain mukaisten asioiden raportointi”.

Kirjoita yrityksesi Y-tunnus ja valitse oikea kohde, tehtävä (määräaikaisraportointi) ja raportoitava vuosi.

Jos raportoitavalle tiedolle ei löydy sopivaa lomaketta, lähetä tiedot liitetiedostona. Liitteenä lähetetään esimerkiksi vuosiraportti, joka sisältää yhteenvedon laitoksen toiminnasta sekä analyysin tarkkailutuloksista ja niiden merkityksestä ja päästöjen kehityksestä.

Aloita yhdelle raportointivuodelle vain yksi asiointi. Voit jatkaa aloittamaasi asiointia "Työpöytä"-välilehden kautta.

Lähetä valmiit lomakkeet asiointitilan välisivulta "Lähettäminen". Lähetetyt lomakkeet näkyvät asiointitilan välisivulla "Arkisto".

Raportit kirjataan ja arkistoidaan sähköisesti valvontaviranomaisen asianhallintajärjestelmään. Raportit jäävät talteen myös Aluehallinnon asiointipalvelun välisivulle "Arkisto".

Lisää ohjeita asiointipalvelun käyttöön ja lomakkeiden täyttämiseen löydät ymparisto.fi-verkkosivujen kautta. Ota huomioon myös toimialakohtaiset lisäohjeet. Tarvittaessa ole yhteydessä ELY-keskuksen vastuuvalvojaan. Tekniset kysymykset voit lähettää YLVAn asiointipostilaatikkoon ylva@ely-keskus.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Aluehallinnon asiointipalvelu toimii parhaiten Google Chrome-, Microsoft Edge- tai Mozilla Firefox -selainta käyttäen.

Palvelu edellyttää vahvaa henkilökohtaista tunnistautumista (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti).


Määräaika

Raportoi vuositiedot helmikuun loppuun tai muuhun lupa- tai ilmoituspäätöksessä määrättyyn ajankohtaan mennessä. Raportoi kuukausitiedot lupa- tai ilmoituspäätöksessä määrättyihin ajankohtiin mennessä. Tee täydennykset valvojan ilmoittamaan määräaikaan mennessä.

Käsittelyaika

Valvontaviranomainen käsittelee vuositiedot pääsääntöisesti enintään 90 vuorokauden ja kuukausiraportit enintään 30 vuorokauden kuluessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjanmaan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 23.9.2022