suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tilastokeskus

Tietojen antaminen tilastointia varten (yritykset ja yhteisöt)

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palvelusta löydät tietoja siitä, kuinka antaa Tilastokeskukselle tarvittavat tiedot tilastointia varten. Sivuilla kerrotaan tiedonkeruista, tiedonkeruumenetelmistä, osallistumisesta ja tietojen luottamuksellisuudesta.

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut kutsun osallistua Tilastokeskuksen kyselyyn, voit antaa tarvittavat tiedot verkossa. Osallistujat valitaan osittain satunnaisesti siten, että Suomen yritys-, yhteisö- ja kuntatahosta saadaan riittävän kattavat tiedot kyseessä olevaa tilastointitarvetta varten.

Otokseen valitut ovat saaneet Tilastokeskukselta tiedon tutkimukseen kuulumisesta.

Tietojen antaminen on yrityksille, yhteisöille ja kunnille pääsääntöisesti pakollista. Emme vaivaa tiedonantajia turhaan, vaan suuri osa tilastotiedoista perustuu hallinnollisiin aineistoihin. Teemme myös jatkuvasti kehittämistyötä vastaamisen helpottamiseksi, emmekä esitä tarpeettomia kysymyksiä.

Tiedot käsitellään ehdottaman luottamuksellisesti. Työntekijöitämme velvoittaa tähän myös tilastolaki. Tulokset julkaistaan yhteiskuntaa palvelevina tilastoina ja tutkimusaineistoina, eikä antamianne vastauksia ole mahdollista jäljittää.

Lisätietoja tutkimukseen osallistumisesta löydät Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Toimi näin

Kun yrityksesi tai yhteisösi on valikoitunut mukaan tiedonkeruuseen, on syytä perehtyä sisältöön huolellisesti ja sopia, kuka tai ketkä kyselyyn vastaavat. Saatekirjeessä tai sähköpostissa kerrotaan lomakkeen verkko-osoite, vastaamisajankohta ja annetaan ohjeita vastaamiseen. Lomake ja ohjeet löytyvät myös Tilastokeskuksen verkkosivuilta tiedonkeruut-osiosta, jossa on hakutoiminto tiedonkeruun nimellä.

Kirjaudu lomakkeelle yrityksen tai yhteisön Vetuma-tunnuksia käyttäen tai saatekirjeessä mainitun tunnus-salasana-parin avulla.

Tilastokeskuksen verkkosivuilta löytyy yrityksille suunnattu lisäpalvelu, jonka avulla selviää, missä Tilastokeskuksen tiedonkeruissa yritys on tai on ollut mukana.

Kenelle ja millä ehdoin

Otokseen valikoituneita ei voi korvata toisilla yrityksillä, yhteisöillä tai kunnilla. Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTilastokeskus
Palvelusta vastaaTilastokeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tilastokeskus
Päivitetty: 14.10.2020