suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tilastokeskus

Tietojen antaminen tilastointia varten (kansalaiset)

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palvelusta löydät tietoja Tilastokeskuksen kyselyistä, esimerkiksi osallistumisesta ja tietojen luottamuksellisuudesta. Kyselyihin osallistujat poimimme satunnaisotannalla Suomen väestöä kuvaavasta rekisteristä. Kaikille otokseen valikoituneille lähetämme kyselystä kertovan kirjeen tai sähköpostin. Kyselyyn voit vastata joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelussa.

Jos sinut on valittu mukaa ...

Toimi näin

Jos olet valikoitunut Tilastokeskuksesta kyselyyn, on sinulle lähetetty siitä kertova kirje tai sähköposti.

Jos kyse on puhelinhaastattelusta, soittaa Tilastokeskuksen haastattelija sinulle. Voit vastata hänen esittämiin kysymyksiin saman tien tai voitte sopia uuden, sinulle mahdollisesti paremmin sopivan vastaamisajan.

Jos kyse on verkkokyselystä, löydät lomakkeen sivuiltamme. Suora verkko-osoite löytyy myös kirjeestä. Lomakkeelle kirjaudutaan joko pankkitunnuksia käyttäen tai kirjeessä mainitun tunnus-salasana-parin avulla. Lomakkeelta löydät tarkempia ohjeita vastaamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua kyselyyn vain, jos kuulut otokseen ja olet saanut kutsukirjeen (tai sähköpostin). Kyselyyn valittua ei voi korvata toisella.

Kaikki antamasi tiedot käsittelemme ehdottaman luottamuksellisesti eikä henkilöllisyytesi paljastu missään tilastoinnin vaiheessa. Työntekijöitä velvoittaa tähän tilastolaki. Tulokset julkaisemme tilastoina ja tutkimusaineistoina, eikä vastauksiasi ole mahdollista jäljittää.

Jos kyselyyn valittu on alaikäinen, pyydämme huoltajalta suostumuksen kyselyyn osallistumiselle.

Palvelun toteuttaa

Tilastokeskus

Palvelusta vastaa

Tilastokeskus
Tekstistä vastaa: Tilastokeskus
Päivitetty: 4.5.2023