suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Satakunnan Omaishoitajat ry

Tietoa, tukea ja toimintaa omaisille ja omaishoitajille

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Satakunnan Omaishoitajat yhdistys on perustettu vuonna 1999 ja sen kotipaikkana on Pori. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon. Yhdistys toimii koko Satakunnan alueella.

Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaisille ja läheisille, joilla on huoli läheisensä kotona pärjäämisestä. On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet sekä lähipiiri saavat tukea, kun läheinen sairastuu, vammautuu tai jonkun muun syyn takia tarvitsee apua arjessaan. Omaishoitotilanne tulisi tunnistaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta omaishoitajat voidaan tavoittaa ja heille voidaan antaa tietoa ja tukea.

Toimintamuodot:

- tiedotus-, valistus- koulutus- ja virkistystoiminta

- vertaistuki-, liikunta- ja toiminnallisten ryhmien ohjaus

- yhteistyö eri sektoreilla, omaishoitoperheiden parissa toimivien tahojen kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla yhdistyksen OmaisOiva-lähialuetoimintaa.

OmaisOiva on KAIKILLE AVOINTA TOIMINTAA - Ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai kunnan kanssa tehtyä sopimusta omaishoidon tuesta.

OmaisOiva -toimintana toteutetaan mm. omaishoidon infopisteitä, omaishoitajien avoimia kahviloita, ryhmiä ja alkavien omaishoitajien Ovet-valmennusta®. "Tuleville, nykyisille ja entisille omaishoitajille sekä omaishoidosta kiinnostuneille."

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSatakunnan Omaishoitajat ry
Palvelusta vastaaSatakunnan Omaishoitajat ry
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Satakunnan Omaishoitajat ry
Päivitetty: 16.2.2022