suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Tietoa tavaramerkeistä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit hakea tavaramerkkitietoja Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitietokannasta sekä laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelosta.

Tavaramerkkitietokanta

Tavaramerkkitietokannasta saat perustiedot Suomessa vireillä olevista kansallisista ja kansainvälisistä tavaramerkkihakemuksista, ja voimassa olevista rekisteröineistä. Tietoa saa myös esimerkiksi peruutetuista ja hylätyistä hakemuksista.

Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelo

Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelosta saat tietoa tavaramerkeistä, jotka PRH on katsonut laajalti tunnetuiksi Suomessa. Luetteloon hyväksytyt tavaramerkit nauttivat laajempaa, tavara- ja palvelulajit ylittävää, suojaa kuin tavalliset tavaramerkit. Tavalliset tavaramerkit antavat suojan vain tavara- ja palvelulajeille, joille haltija on tavaramerkin rekisteröinnissä saanut suojan.

Luettelosta voit helposti etsiä tietoa hakemusvaiheessa olevista ja luetteloon jo hyväksytyistä tavaramerkeistä.

Voit hakea tavaramerkkitietoja Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitietokannasta sekä laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelosta.

Toimi näin

Tavaramerkkitietokannasta voit maksutta tutkia, millaisia tavaramerkkejä on haettu ja rekisteröity tai mikä on tietyn tavaramerkkihakemuksen tila. Voit myös etsiä esimerkiksi tietyn yrityksen tavaramerkkejä.

Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelosta voit helposti etsiä tietoa hakemusvaiheessa olevista ja luetteloon jo hyväksytyistä tavaramerkeistä.

Jos haluat tavaramerkkitietoa muista maista, sinun kannattaa tutustua eSearch plus- ja TMview-palveluihin. Euroopan teollisoikeuksien virasto, EUIPO, ylläpitää eSearch plus-tietokantaa, joka sisältää tietoa EU-tavaramerkeistä, jotka ovat voimassa kaikissa EU-maissa. TMview puolestaan tarjoaa pääsyn yli kuudenkymmenen tavaramerkkiviraston tietokantoihin. Mukana on myös Euroopan ulkopuolisia maita.

Kenelle ja millä ehdoin

Tietokannat ovat vapaasti ja maksutta käytettävissä internetissä vuorokauden ympäri.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 27.1.2020