suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Tietoa patenteista ja hyödyllisyysmalleista

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit hakea Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tietokannoista tietoa Suomessa voimassa olevista patenteista ja hyödyllisyysmalleista sekä patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksista.

Voit etsiä tietoja PRH:n maksuttomista tietokannoista, joita ovat:

• PatInfo: Tietokannassa on perustietoja, käsittely-, voimassaolo- ja maksutietoja sekä asiakirjoja suomalaisista patentti-, hyödyllisyysmalli- ja lisäsuojahakemuksista

• FI-EP: Tietokanta sisältää eurooppapatentit, joissa Suomi on ollut nimettynä myöntämisvaiheessa. Tietokannasta löytyy tieto kyseisten patenttien voimassaolosta Suomessa ja Suomessa voimassa olevista löytyy perustiedot ja käännösjulkaisut

• Espacenet: Tietokanta sisältää patentti- ja hyödyllisyysmallijulkaisuja kaikkialta maailmasta. PRH tarjoaa Espacenetin suomenkielisen palvelun yhteistyössä Euroopan patenttiviraston kanssa.

Toimi näin

Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilla on linkit maksuttomiin patenttitietokantoihin. Jos haluat löytää esimerkiksi tietyn yrityksen tai tiettyyn keksintöön liittyvät kaikki Suomessa voimassa olevat patentit, sinun pitää etsiä niitä sekä PatInfo- että FI-EP-tietokannoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelujen käytölle ei ole rajoituksia. Tietokannat ovat vapaasti käytettävissä internetissä vuorokauden ympäri.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 1.3.2021