suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tietoa mallioikeuksista

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit hakea mallioikeustietoja Patentti- ja rekisterihallituksen mallitietokannasta. Tietokannasta saat perustiedot Suomessa vireillä olevista kansallisista ja kansainvälisistä mallihakemuksista, ja voimassa olevista rekisteröineistä. Tietoa saa myös esimerkiksi lakanneista hakemuksista.

Toimi näin

Mallitietokannasta voit maksutta tutkia, millaisia mallioikeuksia on jo rekisteröity tai mikä on tietyn mallihakemuksen tila. Voit myös etsiä esimerkiksi tietyn yrityksen malleja. Voit myös hakea tietoja rekisteristä poistetuista malleista sekä kansainvälisistä mallioikeusrekisteröinneistä, joihin Suomi on merkitty kohdemaaksi.

Jos haluat mallioikeustietoa muista maista, sinun kannattaa tutustua Euroopan teollisoikeuksien viraston, EUIPO:n, eSearch plus- ja DesignView-tietokantoihin. eSearch plus-tietokantaa sisältää tietoa rekisteröidyistä yhteisömalleista. DesignView sisältää EUIPO:n mallien lisäksi tietoja myös muista kansallisista rekistereistä maailmalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun käytölle ei ole rajoitteita. Tietokannat ovat vapaasti käytettävissä internetissä vuorokauden ympäri, ja ne ovat myös maksuttomia.

Palvelun toteuttaa

Patentti- ja rekisterihallitus

Palvelusta vastaa

Patentti- ja rekisterihallitus
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 17.3.2021