suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Tieto- ja neuvontapalvelut työnhausta Euroopassa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työnhakuun, työntekoon tai opiskeluun ulkomailla vaikuttaa, hakeudutko EU- tai ETA -maahan vai niiden ulkopuolelle. Ennen kuin aloitat työnhaun ulkomailta, kartoita kielitaitosi ja osaamisesi sekä oman alasi työllisyystilanne maassa, josta olet kiinnostunut.

Tietoa työnhausta ja työhön lähtemisestä Eurooppaan on koottu Työmarkkinatorin Kansainvälisyys-osioon, johon kannattaa tutustua.

EURES on eurooppalaisten työtä välittävien organisaatioiden verkosto (European Employment Services). EURES-portaalissa julkaistaan kaikki EU- ja ETA -alueella avoimiksi ilmoitetut työpaikat. Sivustolle on koottu tietoa eri maissa asumisesta ja työskentelystä sekä koulutusmahdollisuuksista. Voit julkaista sivustolla myös ansioluettelosi ja laatia osaamispassin.

Työnhakua tai työhön lähtemistä Eurooppaan voidaan tukea eri tavoin.

  • Eka EURES-työpaikka -hankkeessa autetaan 18–35-vuotiaita nuoria löytämään työpaikka toisesta EU-maasta. Työn saamista voidaan tukea taloudellisesti.
  • Reactivate and relocate 35+ -hankkeessa autetaan vähintään 35-vuotiaita työnhakijoita löytämään työpaikka toisesta EU-maasta. Työn saamista voidaan tukea taloudellisesti.
  • Työhaastattelumatkaa varten TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää korvausta EU- tai ETA-maahan tehtyjen edestakaisten matkojen matka- ja yöpymiskustannuksista.

Toimi näin

Hae ensin tietoa itsenäisesti Työmarkkinatorilta. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota yhteyttä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Voit myös lähettää sähköpostia valtakunnalliseen EURES-palveluun osoitteeseen eures(at)te-toimisto.fi. Jos kysymyksesi koskee Eka EURES työpaikka- tai Reactivate and Relocate +35 -hanketta, lähetä sähköpostia osoitteeseen yfej(at)te-toimisto.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun ei tarvitse ilmoittautua työnhakijaksi, jotta saat neuvontaa ja voit osallistua Eka EURES-työpaikka -hankkeeseen, mutta muiden palveluiden käyttäminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-palveluihin.

Työmarkkinatorilla tieto on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kun rekisteröidyt EURES-portaaliin työnhakijaksi, saat käyttöösi lisäpalveluja. EURES-portaali toimii useimmilla eurooppalaisilla kielillä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotSatakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 4.8.2022