suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Tieto- ja neuvontapalvelut työnhausta Euroopassa

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työnhakuun ja työntekoon tai opiskeluun ulkomailla vaikuttaa, hakeudutko EU- tai ETA -maahan vai niiden ulkopuolelle. Ennen kuin aloitat työnhaun ulkomailta, kartoita kielitaitosi ja osaamisesi sekä oman alasi työllisyystilanne maassa, josta olet kiinnostunut.

Tietoa työnhausta ja työhön lähtemisestä Eurooppaan on koottu TE-palvelut.fi -sivuille Töihin tai harjoitteluun ulkomaille.

EURES on eurooppalaisten työtä välittävien organisaatioiden verkosto (European Employment Services). EURES-portaalissa julkaistaan kaikki EU- ja ETA -alueella avoimiksi ilmoitetut työpaikat. Sivustolle on koottu tietoa eri maissa asumisesta ja työskentelystä sekä koulutusmahdollisuuksista. Voit julkaista sivustolla myös ansioluettelosi ja laatia osaamispassin.

Työnhakua tai työhön lähtemistä Eurooppaan voidaan tukea eri tavoin:

  • Eka EURES -työpaikka -hankkeessa autetaan 18–35 -vuotiaita nuoria löytämään työpaikka toisesta EU-maasta. Työn saamista voidaan tukea taloudellisesti.
  • Reactivate and relocate 35+ -hankkeessa autetaan vähintään 35-vuotiaita työnhakijoita löytämään työpaikka toisesta EU-maasta. Työn saamista voidaan tukea taloudellisesti.
  • Työhaastattelumatkaa varten TE-toimisto voi myöntää korvausta EU- tai ETA-maahan tehtyjen edestakaisten matkojen matka- ja yöpymiskustannuksista.

Toimi näin

Hae ensin tietoa itsenäisesti tietopalveluista. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota yhteyttä alueesi TE-toimistoon tai lähetä sähköpostia valtakunnalliseen EURES -palveluun osoitteeseen eures(at)te-toimisto.fi. Kysymykset Eka EURES työpaikka- ja Reactivate and Relocate +35 -hankkeista lähetetään osoitteeseen yfej(at)te-toimisto.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelujen käyttäminen on maksutonta eikä edellytä erillisten käyttäjätunnusten hankkimista. EURES-portaaliin työnhakijaksi rekisteröityneenä saat käyttöösi lisäpalveluja.

Sinun ei tarvitse ilmoittautua työnhakijaksi saadaksesi neuvontaa tai osallistuaksesi Eka EURES -työpaikka -hankkeeseen, mutta muiden palvelujen käyttäminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi.

TE-palvelut.fi -sivustolla tieto on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

EURES -portaali toimii useimmilla eurooppalaisilla kielillä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotEtelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 24.3.2020