suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Tiedotus liikkuvasta elintarvikehuoneistosta ja elintarvikkeiden tilapäisestä myynnistä

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintarvikealan toimijan on tiedotettava kunnan elintarvikevalvontaan elintarvikkeiden tilapäisestä luovuttamisesta, myynnistä, valmistamisesta tai tarjoilusta torilla tai muussa tilassa.

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan siirrettävää tai väliaikaista tilaa, esimerkiksi liikkuvaa kioskia, myyntiautoa, telttakatosta, kojua tai muuta liikkuvaa laitetta. Elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan.

Tiedota/ilmoita Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin alueella tapahtuvasta toiminnasta Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon.

Toimi näin

Ilmoita tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä tai tarjoilusta ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Lomakkeen käyttäminen ei ole välttämätöntä, mutta se nopeuttaa asian käsittelyä.

Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta voit täyttää ja lähettää tulostettavan lomakkeen. Täytetyn lomakkeen voi lähettää skannattuna myös sähköpostitse. Kaikki palautusosoitteet löytyvät lomakkeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Yksityishenkilöiden ja yhdistysten ei tarvitse ilmoittaa tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä ja tarjoilusta, jos riskit ovat vähäiset.

Rovakaaren yhteistoiminta-alueen (Rovaniemi, Ranua, Pello, Ylitornio ja Kolari) omien toimijoiden ei tarvitse tiedottaa em. kuntien alueella tapahtuvasta toiminnasta ja tilapäisestä myynnistä. Tee tiedotus/ilmoitus vain, jos olet tulossa harjoittamaan toimintaa Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle alueen ulkopuolelta.

Palvelu on maksuton.


Määräaika

Tiedon on oltava viranomaisella viimeistään neljä arkipäivää ennen ilmoitetun toiminnan aloittamista. Hyväksymismenettelyn piirissä olevista liikkuvista elintarvikehuoneistoista tiedon on oltava viranomaisella viimeistään kaksi viikkoa ennen toiminnan aloittamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 4.6.2020