suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Teurastamoiden ilmoittautuminen palkkiojärjestelmään

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Teurastamoilla on mahdollisuus ilmoittautua palkkiojärjestelmään, jonka perusteella maksetaan viljelijöille eläinpalkkioita teurastetuista naudoista, lampaista ja vuohista.

Teuraskaritsa- ja kilipalkkiota ja teurashiehon nautapalkkiota on voitu myöntää vuoden 2015 alusta alkaen karitsasta, kilistä tai hiehosta, joka on teurastettu sellaisessa elintarvikelain (23/2006) 6 §:n 22 kohdassa tarkoitetussa poroteurastamossa tai 23 kohdassa tarkoitetussa teurastamossa, joka on ilmoittautunut palkkiojärjestelmään Ruokaviraston ohjeiden mukaisesti.

Toimi näin

Teurastamo voi ilmoittautua palkkiojärjestelmään sähköisellä lomakkeella tai vapaamuotoisella ilmoittautumisella sähköpostitse osoitteeseen teurastamot(at)ruokavirasto.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palkkiojärjestelmään ilmoittautunut teurastamo sitoutuu noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä eläinten tunnistuksessa ja rekisteri-ilmoituksissa: laki eläintunnistusjärjestelmästä (238/2010) 12, 13,15, 20 sekä 21§. Teurastamo sitoutuu tekemään eläinrekisteri-ilmoitukset oikein ja säädetyssä ajassa. Tämä tarkoittaa, että ilmoitukset rekistereihin tehdään 7 päivän kuluessa ja ruhopainot ilmoitetaan kilogrammoina yhden desimaalin tarkkuudella.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 11.6.2020