suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)

Terveystodistuspalvelut

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ajokorttia ja eräitä vakuutuksia varten voit tarvita terveystodistuksen. Sairaanhoitaja tekee alkukartoituksen ennen lääkärin vastaanottoa terveydentilastasi. Terveystodistus on lääkärin tekemä asiakirja. Todistuksessa terveydentilaasi tarkastellaan siitä näkökulmasta, johon todistusta haetaan. Nuorisoterveystodistus on ilmainen ja voimassa 5 vuotta.

Toimi näin

Tarvitessasi terveystodistuksen ota yhteyttä terveysasemalle. Sairaanhoitaja tekee sinulle alkukartoituksen ennen lääkärin vastaanottoa. Nuorisoterveystodistus on ilmainen ja on voimassa 5 vuotta.

Kenelle ja millä ehdoin

Trafi ohjeistaa ajoterveyden arviointiohjeet. Eksoten ohjeen mukaan laajennettu terveystarkastus tehdään jo 69- vuotiaalle. Lääkärinlausunnolla tarkoitetaan kirjallista selvitystä, joka sisältää varmennettujen tosiasioiden lisäksi lääketieteellisesti perustellun lääkäriasiantuntijan arvion tutkittavan tilanteesta ja kyvystä lausunnon mainitsemiin asioihin.

Palvelu on maksullinen.

Nuorisoterveystodistus on ilmainen ja voimassa 5 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Ajokorttia, lentolupakirjaa, eräitä vakuutuksia tai uutta työpaikkaa varten voidaan tarvita terveystodistus. Se on lääkärin tekemään terveystarkastukseen perustuva asiakirja. Todistuksessa henkilön terveydentilaa tarkastellaan siitä näkökulmasta, johon todistusta haetaan.

Terveystodistuksen voi saada työterveyshuollosta, terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriltä.

Jokaisella on oikeus saada terveydentilaansa koskevan todistus silloin, kun se on esimerkiksi hoidon, toimeentulon tai opiskelun takia välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Päivitetty: 16.9.2021