suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikalatvan kunta

Täydentävä varhaiskasvatus esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Siikalatva
  • Julkinen palvelu

Esiopetus kestää maanantaista perjantaihin päivittäin 4 tuntia. Esiopetuksen lisäksi lapsi voi saada tarvittaessa täydentävää varhaiskasvatusta esiopetusajan ulkopuolella. Usein lapsi tätä tarvitseekin, mikäli vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa tai lapsella tai perheellä on erityinen tarve palvelulle. Päiväkodinjohtaja antaa tarvittaessa lisätietoa.

Toimi näin

Kun haet lapsellesi esiopetuspaikkaa, hae samalla täydentävää varhaiskasvatusta sen verran kuin sitä esiopetuksen lisäksi lapsellesi tarvitset. Myös esiopetuksen jo alettua, voi varhaiskasvatusta hakea, mikäli vanhempi yllättäen työllistyy tai saa opiskelupaikan.

Esiopetuksen täydentävään varhaiskasvatukseen haetaan sähköisesti kunnan sivulla olevan sähköisen asioinnin kautta https://www.siikalatva.fi/sähköinen-asiointi. Lomakkeita on myös saatavilla päiväkodeissa ja tulostettavissa kunnan nettisivulta, mikäli sähköinen haku ole mahdollista.

Kun et enää tarvitse varhaiskasvatuspaikkaa

- ilmoita hoitopaikkaan, mistä alkaen lapsesi jää pois hoidosta

- täytä kirjallinen irtisanomisilmoitus

Huom! Lasten kotihoidon tukea ei voi saada ennen kuin varhaiskasvatuspaikka on irtisanottu kirjallisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa neljä kuukautta ennen hoidontarvetta, mikäli se on tiedossa. Kun vanhempi työllistyy tai saa opiskelupaikan yllättäen, järjestämme varhaiskasvatuspaikan kahden viikon kuluessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Siikalatvan kunta

Palvelusta vastaa

Siikalatvan kunta
Tekstistä vastaa: Siikalatvan kunta
Päivitetty: 22.11.2022