suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uudenkaupungin kaupunki

Täydentävä tai ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • Uusikaupunki
  • Julkinen palvelu

Perustoimeentulotuki siirtyy Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kuntien sosiaalitoimeen jää harkinnanvarainen eli täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki ovat suunnitelmallisen ja tavoitteellisen sosiaalityön välineitä. Täydentävää toimeentulotukea voidaan myöntää perustelluista syistä tarpeen mukaan. Täydentävällä toimeentulotuella pyritään edistämään itsenäis ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea alueen sosiaalihuollosta sen jälkeen, kun hän on ensin saanut Kelasta päätöksen perustoimeentulotuesta. Hakemuksen voi jättää Kelaan samalla, kun hakee perustoimeentulotukea. Toimeentulotuesta saa päätöksen viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa. Jos tilanne on kiireellinen, päätöksen voi saada jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.

Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin.

Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Palvelun toteuttaa

Uudenkaupungin kaupunki

Palvelusta vastaa

Uudenkaupungin kaupunki
Tekstistä vastaa: Uudenkaupungin kaupunki
Päivitetty: 31.10.2022