suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Täydentävä tai ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voimme arvioida täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen tarpeen vasta sen jälkeen, kun sinulle on ensin tehty perustoimeentulotukea koskeva laskelma ja päätös.

Voit hakea täydentävää toimeentulotukea samalla, kun haet perustoimeentulotukea. Kela toimittaa hakemuksesi meille, jos olet pyytänyt hakemuksen siirtoa ja esittänyt hakemuksessasi muita kuin perustoimeentulotukeen kuuluvia menoja.

Mikä ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Voidaksesi hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla tulee olla kyseiselle ajalle voimassa oleva Kelan antama päätös perustoimeentulotuesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea alueen sosiaalihuollosta sen jälkeen, kun hän on ensin saanut Kelasta päätöksen perustoimeentulotuesta. Hakemuksen voi jättää Kelaan samalla, kun hakee perustoimeentulotukea. Toimeentulotuesta saa päätöksen viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa. Jos tilanne on kiireellinen, päätöksen voi saada jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.

Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin.

Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 13.7.2023