suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Täydentävä- ja ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tuen tarkoituksena on turvata toimeentulo, edistää itsenäistä suoriutumista ja tukea erityisissä tai poikkeuksellisissa tilanteissa.

Hae ensisijaisesti ensin perustoimeentulotukea Kelasta.

Voit kuitenkin tehdä hakemuksen sosiaalitoimelle täydentävästä tai ehkäisevästä toimeentulotukea ennen Kelan päätöstä. Sosiaalitoimi ottaa hakemuksesi käsittelyyn pääsääntöisesti vasta kun Kela on ratkaissut pe ...

Toimi näin

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voit hakea sähköisesti jos sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset. Toimita tiliotteet perheenjäsenten kaikista tileistä (koti- ja ulkomaan) viimeisen 2 kuukauden ajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea alueen sosiaalihuollosta sen jälkeen, kun hän on ensin saanut Kelasta päätöksen perustoimeentulotuesta. Hakemuksen voi jättää Kelaan samalla, kun hakee perustoimeentulotukea. Toimeentulotuesta saa päätöksen viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa. Jos tilanne on kiireellinen, päätöksen voi saada jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.

Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin.

Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 3.1.2023