suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tavaramerkin, patentin ja mallioikeuksien tutkimuspalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Patenttitutkimusten tilaaminen kannattaa aloittaa PRH:n verkkosivuilta, josta löydät kaikille tutkimustyypeille omat sivunsa. Kun olet päättänyt, minkä tutkimuksen haluat tilata, täytä tilauslomake huolellisesti ja lähetä se PRH:een. Lomakkeen voi lähettää joko postitse tai suojatulla sähköpostilla.

Patenttitutkimuksista vain keksinnön online-esitutkimus tilataan eri tavalla. Sen saat tilattua s ...

Toimi näin

Patentti- ja rekisterihallitus tekee tilauksesta tutkimuksia patenteista, tavaramerkeistä ja mallioikeuksista. Patenttitutkimuksia on seitsemää eri tyyppiä, jotka soveltuvat eri tarkoituksiin:

1) Tekniikan tason selvityksellä saat tietoa keksintösi aihealueeseen liittyvistä ennestään tunnetuista ratkaisuista.

2) Kilpailijaseuranta auttaa sinua pysymään perässä kilpailijoidesi uusista keksinnöistä ja valvomaan patenttiprosessien etenemistä.

3) Uutuustutkimuksella saat selville keksintösi uutuuden ennen kuin jätät patenttihakemuksen.

4) Keksinnön online-esitutkimuksessa selvität ideasi uutuutta yhdessä tutkijainsinöörin kanssa.

5) Patentoitavuuden arvioinnissa hyödynnetään aiemmin teettämääsi uutuustutkimusta ja arvioidaan keksintöäsi patentoitavuuskriteerien mukaisesti.

6) Toimintavapausselvitys antaa sinulle tietoa sellaisista patenteista, jotka voisivat haitata tuotteesi kaupallista hyödyntämistä.

7) Patentin validiteettitutkimuksella voidaan esimerkiksi selvittää patentin suojan vahvuutta tai etsiä estejulkaisuja kilpailijan patentin kumoamiseksi. Teemme tutkimuksen vain muualla kuin PRH:ssa myönnetyille patenteille.

Teemme lisäksi tavaramerkkien ennakkotutkimuksia eri laajuisina. Niissä selvitetään, onko tietty merkki rekisteröitävissä vai ei. Tutkimuksen valmistuminen vie korkeintaan viisi työpäivää.

Mallioikeuksien puolelta voit tilata mallin ennakkouutuus- ja valmistusestetutkimuksen. Tutkimuksessa etsitään sellaisia malleja, jotka tulisivat hakemuskäsittelyssä harkittavaksi estemalleina. Emme kuitenkaan ota kantaa siihen, ovatko löydetyt mallit todellisia esteitä hakemuskäsittelyssä, vaan tutkimuksen tilaaja päättää itse, haluaako hän hakea mallilleen rekisteröintiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tutkimusten tilaaminen PRH:sta on maksullista. Hinnat vaihtelevat paljonkin, koska ne riippuvat esimerkiksi tutkimuksen tyypistä ja sen tekemiseen käytetyistä tunneista. Tarkat hinnat ovat listattuna PRH:n verkkosivuilla.

Tilauslomake kannattaa täyttää huolellisesti. Tämä on erityisen tärkeää patentin uutuustutkimuksissa ja patentoitavuuden arvioinnissa, joihin on sisällytettävä tarkka kuvaus keksinnöstä. Uutuustutkimuksen tilaajan tulee myös antaa tutkijalle selkeä toimeksianto, jotta tutkimuksessa voidaan tarkastella tilaajaa kiinnostavia asioita.

Mallin ennakkouutuus- ja valmistusestetutkimukseen on tärkeää liittää mahdollisimman hyvät kuvat.

Palvelun toteuttaa

Patentti- ja rekisterihallitus

Palvelusta vastaa

Patentti- ja rekisterihallitus
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 2.10.2023