suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tapaamispaikkatoiminta

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tapaamispaikkatoiminta on ammatillisesti ohjattua palvelua, joka toteuttaa lapsen oikeutta molempiin vanhempiinsa. Palveluun kuuluvat valvotut ja tuetut tapaamiset, turvatut kotitapaamiset sekä valvotut vaihdot.

Tapaamispaikkatoiminta mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen tapaamisen. Keskeisenä tavoitteena on ottaa huomioon lapsen etu tapaamisten toteuttamisessa.

Yh ...

Toimi näin

Ota yhteyttä lapsen kotikunnan lastenvalvojaan tai lapsiperheiden/lastensuojelun sosiaalityöntekijään tapaamisten järjestämiseksi. Sosiaalityöntekijä ottaa yhteyttä tapaamispaikkaan ja tekee tilauksen tapaamisten järjestämisestä.

Tapaamisten aloittamiseen tarvitaan aina maksusitoumus ja voimassa oleva kirjallinen tapaamissopimus (lastenvalvojan vahvistama sopimus tai käräjäoikeuden päätös).

Ennen tapaamisten aloittamista järjestetään tutustumiskäynti. Tutustumiskäynnillä tutustutaan tapaamispaikan tiloihin ja työntekijöihin sekä käydään läpi tapaamispaikan käytännöt ja säännöt.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusteita tapaamispaikan palvelujen käyttämiseen ovat muun muassa vanhempien luottamuspula ja ristiriitaiset välit, päihde- ja mielenterveysongelmat, tapaamis- ja huoltoriidat, väkivalta tai sen uhka, kaappausuhka tai lapsen sijoitus. Tapaamisten valvonta tai tuki perustuu lastenvalvojan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen tai lastensuojelun päätökseen, jossa määritellään tarvittavien toimenpiteiden sisältö. Viranomainen toimittaa vahvistetun sopimuksen, väliaikaismääräyksen tai päätöksen tapaamispaikkaan tapaamisen järjestelyjä varten.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys ry
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys ry
Päivitetty: 23.5.2023