suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Talousvettä toimittavan laitoksen tai tukkulaitoksen hyväksyntä

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen on haettava toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta, jos laitoksella on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä.

Myös tukkulaitoksen tulee hakea toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta. Tukkulaitos on toiminnanharjoittaja, joka myy vettä talousvettä toimittavalle laitokselle. Tukkulaitoksella ei ole veden loppukäyttäjiä.

Toimi näin

Hae hyväksyntää kunnan terveydensuojeluviranomaiselta.

Hae talousveden toimittamiseen hyväksyminen 'Hakemus talousvettä toimittavasta laitoksesta ja ilmoitus vedenjakelualueesta' -lomakkeella. Toimita allekirjoitettu hakemus kahtena kappaleena Oulun seudun ympäristötoimeen.

Lisätietoja voit kysyä ympäristöterveydenhuollon puhelinneuvonnasta, asioimalla ympäristötalossa tai sähköpostitse osoitteesta ymparisto[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Talousvettä toimittava laitos ei saa toimittaa vettä ennen kuin sen toiminta on hyväksytty. Myöskään tukkulaitos ei saa aloittaa toimintaansa ennen hyväksymistä.

Laitoksen on haettava hyväksymistä myös, jos se laajentaa tai muuttaa vedenottoaan tai -käsittelyään olennaisesti. Lisäksi sen on haettava hyväksyntää, jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu olennaisia muutoksia.

Laitoksen on tehtävä toiminnan muuttamista koskeva hakemus viimeistään 30 vuorokautta ennen muutosta. Laitos ei saa muuttaa toimintaansa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Jos toiminnanharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat hyväksynnät kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toiminnanharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Katso hakemuksen käsittelymaksu linkistä "Oulun seudun ympäristötoimen taksa ja maksut".


Määräaika

Hyväksyntää on haettava 3 kuukautta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista.

Hae talousveden toimittamiseen lupa viimeistään kolme (3) kuukautta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista. Hae lupaa toiminnan muuttamiseen tai laajentamiseen viimeistään kolmekymmentä (30) vuorokautta ennen toiminnan muuttamista tai laajentamista.

Käsittelyaika

Lupahakemus käsitellään neljän kuukauden kuluessa hakemuksen saapumispäivästä.

Voimassaoloaika

Hyväksyntä on voimassa toistaiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 15.1.2021