suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Talousvettä toimittavan laitoksen hyväksyminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen, jolla on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä, on haettava toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista. Talousvettä ei saa toimittaa ennen kuin toiminta on hyväksytty.

Toiminnan hyväksymistä on haettava myös, jos vedenottoa tai vedenkäsittelyä laajennetaan tai muutetaan olennaisesti tai jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu talousveden laadun kannalta olennaisia muutoksia. Toimintaa ei saa muuttaa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Toimi näin

On hyvä ottaa yhteyttä ympäristöterveydenhuoltoon ennen hakemuksen tekemistä. Tee Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle suunnitellusta toiminnasta kirjallinen hakemus Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon hakemuslomakkeella (ks. verkkosivu). Lomakkeista näet ilmoitukseen tarvittavat tiedot, liitettävät pakolliset liitteet sekä lomakkeen palautusosoitteet.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hakemuksen käsittelystä peritään Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu.


Määräaika

Hae talousvettä toimittavan laitoksen hyväksymistä viimeistään 3 kuukautta ennen toiminnan suunnitelttua aloittamista. Jos kyseessä on muutosta koskeva hakemus, tee se viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan muuttamista.

Käsittelyaika

Hyväksymishakemus käsitellään 3 kuukauden kuluessa ja muutoshakemus 30 vuorokauden kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta tai siitä kun hakemuksen käsittelyyn tarvittavat asiakirjat ja selvitykset on saatu. Puutteellinen hakemus ja ja täydentämispyyntö viivästyttävät hakemuksen käsittelyä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 15.5.2019