suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Veden kulutusta laskutetaan sopimuksien mukaisesti. Laskutus tapahtuu neljä kertaa vuodessa, joista kolme on arviolaskuja ja yksi on tasauslasku, jossa huomioidaan laskutetut arviot.

Toimi näin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Kiinteistöille lähetetään kerran vuodessa vesimittarilukemakortit, joissa on toimintaohjeet vesimittarin lukeman ilmoittamista varten.

Kiinteistön omistaja on velvollinen ilmoittamaan maksajanvaihdoksesta esim. kiinteistökaupan yhteydessä. Mikäli tietoa ei ilmoiteta, vanha omistaja pysyy maksajana kunnes uusi yhteystieto ilmoitetaan vesi- ja viemärilaitokselle.

Täytä maksajan/omistajan vaihdos lomake, ja toimita se Tekniseen toimistoon.

Kiinteistön vuokralaisen kanssa tehdään käyttösopimus, mikäli kiinteistön omistaja antaa kirjallisen suostumuksen. Täytä suostumuslomake tai lähetä lomakkeen tiedot meille sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksut määräytyvä vesi- ja viemärilaitoksen voimassa olevan taksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä vesi laskutetaan asukkailta yleensä kuukausittain. Pieniä kiinteistöjä, kuten omakotitaloja, voidaan laskuttaa muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Veden kulutusta mitataan kiinteistökohtaisilla vesimittareilla.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaltamon kunta
Palvelusta vastaaPaltamon kunta
Alue Paltamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 25.10.2019