suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Talousjätevesien käsittelyvaatimuksista poikkeaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ranta- tai pohjavesialueella sijaitsevan kiinteistön, jota ei ole liitetty yleiseen jätevesiviemäriin, omistajalla on mahdollisuus hakea poikkeamista talousjätevesien käsittelyvaatimuksista. Poikkeaminen myönnetään määräaikaisena ja myöntämisen edellytyksenä on, että kiinteistön aiheuttama kuormitus ympäristöön on vähäinen tai järjestelmän parantamisesta aiheutuvat kulut ovat kokonaisuutena arvioi ...

Toimi näin

Jos haluat selvittää omistuksessasi tai hallinnassasi olevan kiinteistön mahdollisuudet talousjätevesien käsittelyvaatimuksista poikkeamiseen, ota yhteyttä kuntasi ympäristönsuojeluviranomaiseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistö, joka ei ole liittynyt yleiseen jätevesiviemäriin eikä myöskään ole hakenut vapautusta liittymisvelvoitteesta, voi hakea poikkeamislupaa enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Lupa poiketa jäteveden käsittelyvaatimuksista on mahdollista myöntää, jos asukas on iäkäs tai hänellä on terveyteen, talouteen tai elämäntilanteeseen liittyvät erityiset perusteet hakemukselle. Luvan edellytys on, että jätevesistä aiheutuva ympäristökuorma on hyvin vähäinen.

Poikkeusta tulee hakea kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilta. Myönnetty lupa raukeaa, jos kiinteistö alkaa tuottaa aiempaa enemmän jätevesiä tai jos kiinteistö myydään tai sen haltija vaihtuu muusta syystä.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 17.11.2023