suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Talous- ja velkaneuvonta yrityksille ja yrittäjille

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Yrittäjän talousapu -neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä ja sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse. Palvelussa asiantuntija arvioi soittajalta saatujen tietojen pohjalta yrityksen/yrittäjän todellisen taloudellisen tilanteen, antaa riippumattom ...

Toimi näin

Kun talousvaikeuksia ilmenee, soita mahdollisimman pian Yrittäjän talousavun palvelunumeroon (0295 024 880). Soita viimeistään silloin, kun maksamattomia laskuja alkaa kasautua ja joudut jättämään osan maksamatta rahanpuutteen vuoksi.

Elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyä harkittaessa ota ensin yhteyttä Talousapuun, jossa suoritetaan elinkeinotoiminnan kannattavuuden alustava arvio ja ohjataan sitten velkajärjestelyn hakemisessa eteenpäin.

Ennen soittoa palveluun olisi hyvä olla käsillä ainakin: viimeisin tuloslaskelma ja tase tai vastaavat verotustiedot, listaus mahdollisista rästissä, perinnässä sekä ulosotossa olevista maksuista, listaus muista veloista ja vastuista, verovelkatodistus sekä muut elinkeinotoimintaan vaikuttavat sopimukset.

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 10.6.2021