suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Talous- ja velkaneuvonta yrityksille ja yrittäjille

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä ja sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse. Palvelussa asiantuntija arvioi soittajalta saatujen tietojen pohjalta yrityksen/yrittäjän todellisen taloudellisen tilanteen, antaa riippumattomia neuvoja ja ohjeita kuinka tilanteessa toimitaan sekä tarvittaessa ohjaa soittajan eteenpäin muihin palveluihin.

Talousavussa annetaan myös neuvontaa elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyyn liittyen ja suoritetaan elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyyn kuuluva elinkeinotoiminnan kannattavuuden alustava arviointi sekä ohjataan edellytysten täyttyessä velkajärjestelyprosessissa eteenpäin.

Talousapu neuvontapalvelu opastaa myös harkittaessa yrityssaneerausta tai yritystoiminnan lopettamista.

Asiantuntijoina palvelussa toimivat kilpailutetut yrityksen kehittämisen, talouden ja liiketoiminnan terveyttämisen sertifioidut (TMC tai vast.) asiantuntijat, joilla on pitkä kokemus pk-yritysten kanssa toimimisesta.


Toimi näin

Kun talousvaikeuksia ilmenee, soita mahdollisimman pian Talousavun palvelunumeroon (0295 024 880). Soita viimeistään silloin, kun maksamattomia laskuja alkaa kasautua ja joudut jättämään osan maksamatta rahanpuutteen vuoksi.

Elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyä harkittaessa ota ensin yhteyttä Talousapuun, jossa suoritetaan elinkeinotoiminnan kannattavuuden alustava arvio ja ohjataan sitten velkajärjestelyn hakemisessa eteenpäin.

Ennen soittoa palveluun olisi hyvä olla käsillä ainakin: viimeisin tuloslaskelma ja tase tai vastaavat verotustiedot, listaus mahdollisista rästissä, perinnässä sekä ulosotossa olevista maksuista, listaus muista veloista ja vastuista, verovelkatodistus sekä muut elinkeinotoimintaan vaikuttavat sopimukset.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: Yksityiset asiantuntijat (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)