suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Porin Vesi, liikelaitoksen toimittama talousvesi ja jäteveden käsittely on maksullista. Veden kulutusta mitataan kiinteistökohtaisilla vesimittareilla. Vesilasku asiakkaille lähetetään yleensä kahden kuukauden välein.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Porin Vesi lähettää asiakkailleen vuosittain itseluentakortin vesimittarin lukeman ilmoittamista varten. Kortti tulee täyttää ja palauttaa laskutuksen oikeellisuuden varmistamiseksi. Vesimittarin lukeman voi ilmoittaa myös netissä.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 18.5.2022