suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oriveden kaupunki

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Orivesi
  • Julkinen palvelu

Oriveden vesihuoltolaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Vesihuoltolaitoksen laskutus perustuu kiinteistön vesimittarin mukaiseen kulutukseen. Vesihuoltolaitoksen laskutusväli on kolme kuukautta. Laskuista kolme on arviolaskuja ja neljäs lukemaan perustuva tasauslasku. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenotosta, veden käsittelystä, jakeluverkostosta, vesihuollon hallinnosta ja vesihuo ...

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Talousveden laskutus määräytyy talousveden käytön mukaan vesimittarilukeman ilmoituksen perusteella. Vesimittarilukema annetaan vesimittarin kulutuslaskelmalla. Lisätietoa kaupunginvirastolla sijaitsevasta teknisestä toimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Liittymissopimus vesihuoltolaitoksen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Palvelun toteuttaa

Oriveden kaupunki

Palvelusta vastaa

Oriveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Oriveden kaupunki
Päivitetty: 17.12.2021