suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan Vesihuolto Oy

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan Vesihuolto Oy laskuttaa asiakkaita vesi- ja jätevedestä neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden jaksoissa.

Vesimittarin lukema tulee ilmoittaa ainakin kerran vuodessa. Myös veden kulutuksen muuttuessa huomattavasti, on mittarinlukema hyvä ilmoittaa vesilaskutukseen/asiakaspalveluun.

Jos vuokraatte kiinteistönne, lähetämme laskun aina omistajalle emmekä vuokralaiselle. Tämä on syytä ottaa ...

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Laukaan Vesihuolto Oy lähettää asiakkaille mittarinlukukortit lokakuussa. Lukeman voi myös kätevästi ilmoittaa KulutusWebin-verkkoasioinnin kautta.

Lisätietoja voitte kysyä asiakaspalvelustamme puhelimella tai sähköpostilla. Laukaan Vesihuolto Oy:n verkkosivuilta löydät palvelumme, henkilöstön yhteystiedot ja toimiston aukioloajat sekä muuta asiakkaalle hyödyllistä tietoa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Palvelun toteuttaa

Laukaan Vesihuolto Oy

Palvelusta vastaa

Laukaan Vesihuolto Oy
Tekstistä vastaa: Laukaan Vesihuolto Oy
Päivitetty: 17.12.2021