suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Talous- ja jäteveden laskutus

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Keiteleen kunnan vesihuoltolaitos huolehtii puhtaan veden jakelusta sekä jätevesien johtamisesta ja käsittelystä omalla toiminta-alueellaan (taajama-alue).

Tämän lisäksi kunnan alueella on useita vesiosuuskuntia: Näistä Hemmingin, Kummunkylän-Leppäselän ja Säviän vesiosuuskunnat sekä vesiosuuskunta Saku ostavat vettä Keiteleen kunnalta.

Vesihuoltolaitoksen toimittama talousvesi on hyvälaatuista pohjavettä.

Lisäksi kunnan alueella toimivat Niiniveden vesiosuuskunta ja pienet Tossavanlahden ja Pohjois-Keiteleen vesiosuuskunnat sekä Jätevesi Vesterinen.

Muita ilmoittaa käyttäjän/omistajan vaihdokset tekniseen toimistoon (kunnan vesiasiakkaat) /vesiosuuskunnallesi että laskuttajalle.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos asut rivi- tai kerrostalossa kylmän veden, jäteveden ja lämpimän käyttöveden laskutuksesta sekä muista siihen liittyvistä asioista huolehtii taloyhtiön valitsema isännöitsijä tai tilitoimisto.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 17.12.2021