suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Taloudellinen tuki vammaisille henkilöille

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Taloudellista tukea voidaan myöntää erilaisiin välineisiin, koneisiin ja laitteisiin, jos asiakas tarvitsee niitä välttämättä selviytyäkseen itsenäisesti päivittäisistä toiminnoista esimerkiksi liikkumisessa ja viestinnässä. Korvaus on puolet välineen, koneen tai laitteen kohtuullisista kustannuksista. Vamman vaatimat muutostyöt vakiomalliseen välineeseen, koneeseen tai laitteeseen korvataan kokon ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Taloudellista tukea vammaisille henkilöille myönnetään hyvinvointialueen palveluun varaamien määrärahojen mukaan.

Päivittäisistä toiminnoista suoriutumiseksi tarvittavien välineiden, koneiden ja laitteiden hankkimisesta aiheutuvia kustannuksia korvataan vammaiselle henkilölle, joka tarvitsee niitä vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä liikkumisessa, viestinnässä, henkilökohtaisessa suoriutumisessa kotona tai vapaa-ajan toiminnoissa. Vammaispalveluista ei korvata lääkinnällisen kuntoutuksen piiriin kuuluvia välineitä, laitteita ja koneita.

Ylimääräisiä vaatekustannuksia voidaan korvata silloin, kun valmisvaatteet tai -kengät eivät vamman tai sairauden vuoksi sovi asiakkaalle tai niiden kulutus on poikkeuksellisen suurta sairaudesta tai vammasta johtuen. Ylimääräisiä vaatekustannuksia voidaan korvata vaatteista, jotka ovat tavanomaisten elämäntoimintojen kannalta välttämättömiä.

Erityisravintovalmisteisiin liittyvistä kustannuksista voidaan korvata tavanomaiset ravintokustannukset ylittävä osuus silloin, kun erityisravintovalmisteet ovat vamman tai sairauden vuoksi välttämättömiä ja niiden käyttö pitkäaikaista.

Palvelun toteuttaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.4.2024