suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Takuusäätiö

Takuusäätiön takaus järjestelylainaan

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Yksityinen palvelu

Jos olet velkakierteessä ja sinulla on maksuvaikeuksia, voit hakea Takuusäätiöstä takausta järjestelylainaan. Järjestelylainalla yhdistetään kaikki vakuudettomat velat ja laskurästit yhdeksi uudeksi lainaksi.

Järjestelylaina on pankkilaina, jonka Takuusäätiö takaa. Takuusäätiön takaus on pankille varma vakuus, ja tästä syystä lainan korko on edullinen.

Lainalla maksetaan kerralla pois kaikki vaku ...

Toimi näin

Takausta haetaan sähköisesti verkkoasioinnissamme. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen sujuvat ilman turhia keskeytyksiä, jos valmistaudut hyvin ennen kirjautumista verkkoasiointiin. Hakemus voi olla siellä keskeneräisenä korkeintaan kolme kuukautta, minkä jälkeen se häviää järjestelmästä.

Lue takauksen ehdot.

  • Selvitä huolella mitä velkoja sinulla on.
  • Testaa vielä maksuvara- ja lainalaskurilla, että maksuvarasi on riittävä tarvittavan suuruiseen järjestelylainaan.
  • Kerää kaikki hakemuksessa vaadittavat liitteet.

Kenelle ja millä ehdoin

Takuusäätiön takaus on tarkoitettu maksuvaikeuksissa oleville ihmisille, ja sen voi saada, vaikka luottotiedoissa olisi maksuhäiriömerkintä ja/tai velkoja olisi perinnässä tai ulosotossa.

Järjestelylainaan myönnettävä takaus on vähintään 2 000 euroa ja enintään 34 000 euroa. Yhdessä takausta hakeville puolisoille voidaan myöntää 45 000 euron enimmäistakaus. Lisäksi maksuvarasi pitää riittää koko laina-ajaksi. Takauksen voi saada vain säännöllisillä tuloilla.

Järjestelylainalla ei voi koskaan maksaa toiminnassa olevan yrityksen velkoja. Yrittäjä voi hakea takausta, jos hän tarvitsee järjestelyä oman talouden tai päättyneestä yritystoiminnasta henkilökohtaiselle vastuulle jääneisiin velkoihin.

Järjestelylainalla ei voi yhdistää vakuudellisia lainoja, esimerkiksi asunto- tai autolainaa. Tulojesi on riitettävä myös vakuudellisten lainojen hoitoon järjestelylainan ohella. Laina-aikaa tai kuukausierää ei voi valita itse.

Palvelun toteuttaa

Takuusäätiö

Palvelusta vastaa

Takuusäätiö
Tekstistä vastaa: Takuusäätiö
Päivitetty: 14.9.2022