suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Taivalkosken kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Taivalkosken kansalaisopisto tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Kurssitarjontamme painottuu taideaineisiin, kädentaitoaineisiin, musiikkiin, kieliin, liikuntaan ja hyvinvointia edistäviin aineisiin sekä tietotekniikkaan.

Meillä voivat opiskella ja harrastaa kaikki ikään, kuntarajoihin ja pohjakoulutukseen katsomatta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivulta.

Kursseille ilmoittautumisen voit tehdä sähköisesti ilmoittautumispalvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksu löytyy sähköisestä ilmoittautumispalvelusta sekä opinto-ohjelmasta.

Palvelu on maksullinen.

Jokaisella kurssilla on oma kurssimaksunsa. Maksu peritään kerran lukukaudessa, syys- ja kevätlukukaudella erikseen. Internet-ilmoittautumisen yhteydessä kurssin voi maksaa suoraan pankkiyhteyskuvakkeen kautta. Tämä maksutapa on käytettävissä vain ilmoittautumisen yhteydessä, ei myöhemmin maksettaessa.

Meille käy alennuksina aktiivikortti, vuorotyöläisen harrastuspassi, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Ticket Duo® -kortti, ePassi sekä opintoseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 12.11.2020