suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasalo-opisto

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Viitasalo-opisto järjestää taiteen perusopetusta musiikissa laajan oppimäärän mukaisesti. Tanssin opetus on yleisen oppimäärän mukaista. Kuvataidekoulun opetus on Saarijärven kansalaisopiston alaista toimintaa. Kuvataidekoulun opetus on yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta.

Toimi näin

Taiteen perusopetukseen ilmoittaudutaan joko Viitasalo-opiston toimistoon (musiikki ja tanssi) tai Saarijärven kansalaisopiston toimistoon (kuvataidekoulu).

Kenelle ja millä ehdoin

Kuvataidekoulu toimii vain Saarijärvellä. Viitasalo-opiston musiikin opetusta on kaikissa jäsenkunnissa. Tanssin opetusta tarjotaan vain Saarijärvellä ja Karstulassa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Oppilasmaksut ovat riippuvaisia tuntimäärästä ja ainevalikoimasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSaarijärven kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotSaarijärven kaupunki
Palvelusta vastaaViitasalo-opisto
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Viitasalo-opisto
Päivitetty: 2.12.2021