suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vieremän kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Vieremä
  • Julkinen palvelu

Vieremällä taiteen perusopetusta on tarjolla kunnan järjestämänä Kansalaisopistossa. Kansalaisopisto tarjoaa vuosittain kursseja aina liikunnasta kielen opetukseen. Tarkemmat lukukauden tarjonnat ilmoitetaan syksyittäin kunnan nettisivuilla ja opinto-ohjelmassa.

Lähiseudulla opetusta tarjoaa myös Ylä-Savon musiikkiopisto.

Toimi näin

Kansalaisopiston lukuvuosi alkaa vuosittain syksyllä ja loppuu keväällä. Syksyisin Vieremän kansalaisopisto tiedottaa vuoden aikana järjestettävistä kursseista kunnan nettisivuilla, somessa kuin kuntalaisille jaettavassa kansalaisopiston lukukausiesitteessä. Ilmoittautumiset tapahtuvat verkossa. Lisätietoja antaa Kansalaisopiston rehtori.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVieremän kunta
Palvelusta vastaaVieremän kunta
Alue Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vieremän kunta
Päivitetty: 11.5.2022