suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja vuosittain tasolta toiselle etenevää. Opiskelussa kehitetään ja syvennetään taiteen alalle ominaista osaamista sekä ilmaisun taitoja ja luodaan edellytykset itsenäiselle, elinikäiselle taiteen harrastamiselle. Opintojen aikana annetaan valmiudet oppijan tavoitteiden mukaiseen opintojen jatkamiseen taiteenalan ammatillisessa ja korkea-asteen koulutuksessa.

Käsityön taiteen perusopetusta tarjotaan lapsille ja nuorille Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä.

Pirkan opiston taidekouluissa lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella musiikkia, kuvataidetta, tanssia, teatteria ja mediataidetta pitkäjänteisesti. Opinnot kestävät laajuudesta ja taiteenalasta riippuen viidestä kolmeentoista vuoteen.

Taidealojen tarkemmat kuvaukset ja opintoihin hakeutumisen ohjeet löytyvät taidekoulujen sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa. Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVesilahden kunta
Palvelusta vastaaVesilahden kunta
Alue Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 11.12.2019