suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sulkavan kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Sulkava
  • Julkinen palvelu

Sulkavan kunnassa taiteen perusopetusta järjestetään Järvi-Saimaan kansalaisopistossa. Järvi-Saimaan kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta musiikissa ja teatteritaiteessa Rantasalmen alueella. Savonlinnan musiikkiopisto järjestää Sulkavan yhtenäiskoululla taiteen perusopetuksen musiikin ja tanssin laajan oppimäärän opetusta sekä teatteri-ilmaisun opetusta. Opetus on tarkoitettu kouluikäi ...

Toimi näin

Sulkavalaiset voivat ilmoittautua Järvi-Saimaan kansalaisopistoon puhelimitse (p. 044 417 5220), kansalaisopiston toimistoissa (Sulkavan virastotalo), tai Järvi-Saimaan kansalaisopiston www-sivuilla. Savonlinnan musiikkiopistoon ilmoittaudutaan täyttämällä hakulomake netissä opiston kotisivuilla .Oppilaspaikka varataan aina koko lukuvuodeksi (sis. syys- ja kevätlukukauden).

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Palvelun toteuttaa

Sulkavan kunta

Palvelusta vastaa

Sulkavan kunta
Tekstistä vastaa: Sulkavan kunta
Päivitetty: 20.4.2023