suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä taiteen perusopetusta järjestävät Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto, Rovaniemen kuvataidekoulu sekä Lapin musiikkiopisto. Lapin musiikkiopiston sivutoimipisteet toimivat myös Sodankylässä, Pellossa sekä Posiolla.

Rovaniemen kaupungin kansalaisopistossa taiteen perusopetusta tarjotaan niin musiikissa, kuvataiteessa kuin käsitöissäkin. Yleistä taiteen perusopetuksen mukaista opetusta pyritään järjestämään asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Lisätietoja taiteen perusopetuksesta saat järjestäjien omilta www-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Taiteen perusopetuksen maksut vaihtelevat. Tarkasta hintatiedot palvelun tuottajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Pello, Posio, Rovaniemi, Sodankylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 24.2.2020