suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Riihimäellä on mahdollista saada musiikin, teatteritaiteen sekä kuva- ja käsityötaiteen perusopetusta. Kuva- ja käsityötaiteen osalta opetusta antaa Lasten ja nuorten taidekoulu. Musiikkiopisto puolestaan antaa musiikin laajan oppimäärän mukaista perustason (peruskouluikäiset) ja sitä seuraavan opistotason (lukioikäiset) opetusta. Teatteritaiteen laajaa teatteritaiteen perusopetusta antaa Suomen suurin nuorisoteatteri, Riihimäen Nuorisoteatteri. Tanssitaidetta voi opiskella kahdessa riihimäkeläisessä tanssikoulussa, DanceArt ja 1st Step.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 3.9.2019