suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautjärven kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Rautjärvi
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetusta annetaan Simpelejärven opistossa Rautjärvellä. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää opetusta. Opetus jakautuu kahteen tasoon - yli 6-vuotiaille kuvataiteen perusopetusta ja syventävä opetus työpajana yli 11-vuotiaille.

Toimi näin

Taiteen perusopetukseen ilmoittaudutaan Hellewin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautjärven kunta, Parikkalan kunta
Muut vastuuorganisaatiotParikkalan kunta
Palvelusta vastaaRautjärven kunta
Alue Rautjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rautjärven kunta
Päivitetty: 30.3.2020