suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Huittisten ja Loimaan musiikkiopistoissa on varattu kummastakin 10 oppilaspaikkaa punkalaitumelaisille lapsille ja nuorille. Tarkempia tietoja opinnoista, oppilaaksi hakeutumisesta ja oppilaaksi ottamisen edellytyksistä saa suoraan Huittisten musiikkiopistosta ja Loimaan musiikkiopistosta. Loimaan seudun musiikkiopiston järjestämä opetus pidetään Punkalaitumella, Huittisten musiikkiopiston järjestämä opetus Huittisissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 23.10.2020