suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä taiteen perusopetusta on tarjolla Läntisen Keski-Suomen musiikkiopiston ja kunnan itse järjestämän käsityökoulun toimintana. Tarjolla on niin tanssin kuin musiikin perusopetusta. Musiikkiopiston opetus on suunnattu pääsääntöisesti 6-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille, ja käsityökoulun toiminta alakouluikäisille lapsille. Tarjolla on niin tanssin kuin musiikin perusopetusta.

Opetus järjestetään kunnan kouluilla ja muissa kunnan kiinteistöissä. Opetuksesta perittävä lukukausimaksu vaihtelee tasoryhmän, opiskeltavan aiheen,

ikäryhmän sekä opetustuntien pituuden mukaan.

Toimi näin

Musiikkiopistoon hakeudutaan keväisin ja uusia opiskelijoita otetaan vuosittain vapautuvien oppilaspaikkojen mukaisesti.

Toiminnasta tiedotetaan alakoululaisille lukuvuoden alussa ja samalla annetaan ohjeet ilmoittautumisesta. Voit tutustua Musiikkiopiston toimintaan Keuruun kaupungin verkko-osoitteessa https://www.keuruu.fi/asukkaat/musiikkiopisto.

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkiopiston opetus on suunnattu pääsääntöisesti 6-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille, ja käsityökoulun toiminta alakouluikäisille lapsille.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Opetuksesta peritään lukuvuosittain sovittu lukukausi- ja tarvikemaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Muut vastuuorganisaatiotKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 8.2.2021