suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parikkalan kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Parikkala
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaan kunta voi järjestää taiteen perusopetusta tai järjestää opetuksen yhdessä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa tai hankkia ne julkiselta tai yksityiseltä yhteisöltä taikka säätiöltä.

Musiikin taiteen perusopetus:

Parikkalassa toimii Imatran musiikkiopiston sivutoimipiste, jossa annetaan musiikin taiteen perusopetusta parikkalalaisille, paikkakunnalla asuville lapsille ja nuorille. Oppilaat musiikkiopistoon valitaan keväällä järjestettävillä pääsykokeilla. Parikkalassa pidetään vuosittain kaksi oppilaskonserttia, syksyllä ja keväällä aina lukukausien päättyessä. Musiikkiopisto järjestää Parikkalassa myös bändikerhotoimintaa.

Tanssin taiteen perusopetus:

Tanssin taiteen perusopetusta Parikkalassa järjestää Tanssistudio Jami.

Käsityön taiteen perusopetus:

Käsityön taiteen perusopetusta järjestää Taito Etelä-Suomi Parikkalan Taitokeskuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaParikkalan kunta
Palvelusta vastaaParikkalan kunta
Alue Parikkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parikkalan kunta
Päivitetty: 1.6.2021