suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Taiteen perusopetus musiikkiopistossa

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raahen musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetusta raahelaisille ja siikajokisille.

Opetustarjontaan sisältyvät

  • varhaisiän musiikkikasvatus musiikkileikkikoulussa
  • soitinvalmennus 4-8-vuotiaille
  • alle kouluikäisenä aloitettava Suzuki-viulunsoitonopetus
  • ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitetut musiikin perusopinnot
  • ensisijaisesti lapsille ja n ...

Toimi näin

Raahen musiikkiopiston oppilaaksi haetaan ensisijaisesti täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Hakuaika musiikin perusopintoihin ja syventäviin opintoihin sekä soitinvalmennukseen on maaliskuussa.

Raahen musiikkiopiston soitinvalmennukseen, Suzuki-viulunsoitonopetukseen, musiikin perusopintoihin ja syventäviin opintoihin valitaan oppilaat valintakokeiden kautta. Musiikkileikkikoulun oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuajoista tiedotetaan mm. Raahen musiikkiopiston verkkosivustolla, Raahen kaupungin etusivulla ja paikallislehdessä.

Jos sähköisen hakujärjestelmän käyttö ei ole mahdollista, voit käydä täyttämässä hakemuksen Raahen musiikkiopiston toimistossa.

Jos tarvitset lisätietoja, voit ottaa puhelimitse yhteyttä Raahen musiikkiopiston toimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 5.2.2024