suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuvataiteen perusopetusta järjestetään Oulujoki-Opiston kuvataidekoululla vakituisen opettajan johdolla. Opetus on tavoitteellista, tasolta (1-10) toiselle etenevää opetusta lapsille ja nuorille, etupäässä 9-vuotiaasta alkaen. Kuvataidekoulussa on myös varhaisiän taidekasvatusta.

Muhoksen Musiikkikoulu tarjoaa opetussuunnitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti. Musiikkikoululla voi opiskella pianon, viulun, huilun, sellon, klarinetin, lyömäsoitinten ja harmonikan soittoa sekä laulua.

Toimi näin

Käytä ilmoittautumiseen ensisijaisesti Oulujoki-Opiston sähköistä palvelua tai soita Oulujoki-Opiston toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkikouluun järjestetään vuosittain erillinen pääsykoe.

Oppilaaksi taiteen perusopetuksen opintoryhmiin pääsee ennakkoilmoittautumisten perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä. Keskeyttäneiden tilalle voidaan lukukausien vaihteessa ottaa uusia opiskelijoita.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Taiteen perusopetuksen lukukausimaksu opintojaksolta 1 on 99 €, muut opintojaksot 152 €.

Musiikin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisen opetuksen hinta on 30 minuuttia viikossa 150 €, 45 minuuttia viikossa 225 € ja 60 minuuttia viikossa 300 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuhoksen kunta
Muut vastuuorganisaatiotUtajärven kunta
Palvelusta vastaaMuhoksen kunta
Alue Muhos, Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 15.11.2020