suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnan ylläpitämä Laukaan kansalaisopisto järjestää lasten ja nuorten taiteen perusopetusta käsityössä, kuvataiteessa ja teatteritaiteessa. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta, joka antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Taiteen perusopetuksen perusopintoihin voi osallistua myös ilman tutkintotavoitetta.

Teatteritaiteen perusopetuksessa tutustutaan teatterin eri osa-alueisiin. Lukuvuoden aikana saadaan kokemuksia esityksen valmistusprosessista ja esitysten vastaanottamisesta.

Kuvataidekoulussa tutustutaan monipuolisesti kuvataiteen eri osa-alueisiin. Kuvataiteen opetuksen kautta oppilaille tulevat tutuiksi taiteen tekemisen eri tekniikat ja materiaalit.

Käsityökoulu on täynnä luovaa toimintaa: kudontaa, punontaa, neulontaa, ompelua, kirjontaa, rakentelua, huovutusta, kuviointia, taittelua, muovaamista, maalaamista, solmeilua ja valokuvausta. Käsityökoulussa opitaan käsityön eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen.

Toimi näin

Taiteen perusopetuksen uusien oppilaiden ilmoittautuminen on vuosittain elokuussa. Aiemmin alkaneiden ryhmien vapaille paikoille otetaan uusia oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä elokuussa ja tammikuussa. Tarkemmat ilmoittautumisten ajankohdat, Laukaan kansalaisopiston kurssitarjonnan sekä muuta tietoa kansalaisopistosta löydät verkkosivuilta.

Lisätietoja taiteen perusopetuksesta saat kansalaisopiston rehtorilta, opettajalta sekä toimistosta (kansalaisopisto@laukaa.fi). Kansalaisopiston toimisto sijaitsee kunnanviraston 2. kerroksessa.

Taiteen perusopetusta järjestetään Laukaan kirkonkylässä Opistotalo Sararannassa sekä nuorisotalossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Laukaassa taiteen perusopetus on suunnattu kaikille 7-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille. 6-vuotiaat voivat osallistua valmistavaan ryhmään. Kursseille on avoin pääsy.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Kurssimaksut löytyvät kansalaisopiston opinto-ohjelmasta, jonka löydät verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021