suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopion kansalaisopiston kuvataidekoulu VÄRIKÄS ja käsityökoulu TAITURI antavat laadukasta ja monipuolista taiteen perusopetusta kuvataiteesta ja käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille.

Kuvataideryhmissä lapsi voi toteuttaa luovuuttaan ja kekseliäisyyttään, harjoitella havaintojen tekemistä ja tutustua eri materiaaleihin ja välineisiin. Opetus luo pohjaa elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä tekijänä että kokijana.

Käsityöryhmissä oivallus, elämys ja tekemisen ilo ovat tärkeitä, samoin vuorovaikutus ryhmässä. Oman työn suunnittelu ja toteuttaminen kehittävät lapsen kekseliäisyyttä, luovuutta ja pitkäjänteisyyttä. Opetusta annetaan koko lukuvuoden kestävillä kursseilla ikäryhmän mukaisesti, tarjolla on myös erilaisia lyhytkursseja. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa iltapäivisin ja iltaisin Kuopion keskustassa päätoimipisteessämme Puistokartanossa ja kouluilla.

Toimi näin

Ilmoittautumis-ja perumiskäytännöt: http://kansalaisopisto.kuopio.fi/info/ilmoittautumis-ja-perumiskaytannot

Maksut ja alennukset: http://kansalaisopisto.kuopio.fi/info/maksut-ja-alennukset

Kenelle ja millä ehdoin

Mukaan voivat tulla pienet lapset yhdessä aikuisen kanssa ja 5-19 -vuotiaat oman ikäryhmänsä kursseille.

Lisätietoja saat tarjonnastamme: http://kansalaisopisto.kuopio.fi/opetustarjonta/lapset-ja-nuoret/

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Maksut ja alennukset: http://kansalaisopisto.kuopio.fi/info/maksut-ja-alennukset

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020