suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetuksen tavoitteena on kehittää lapsen ja nuoren valmiuksia ilmaista itseään ja antaa edellytyksiä hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opiskelussa on keskeistä taiteen tekemisen ja sen kokemisen ilo ja uteliaisuus sekä uskallus tulkita taidetta persoonallisesti.Taiteen perusopetusta annetaan kuvataiteen, musiikin ja tanssin aloilla.

Taiteen perusopetusta Karkkilassa lapsille ja nuorille antavat Karkkilan kuvataidekoulu, Karkkilan musiikkikoulu ja Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinha. Karkkilassa taidekoulut toimivat kannatusyhdistysten ylläpitäminä yksityisinä taidekouluina. Kaupunki tukee yksityisten taidekoulujen toimintaa.

Toimi näin

Karkkilan kuvataidekouluun otetaan uusia oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuajoista kuvataidekouluun ilmoitetaan paikallisissa sanomalehdissä ja kuvataidekoulun AJANKOHTAISTA-sivulla.

Karkkilan Musiikkikouluun ilmoittaudutaan koulun nettisivuilta löytyvien lomakkeiden avulla. Musiikkikouluun on linjojen mukaiset pääsykokeet. Musiikkikoulun pääsykokeeseen tulee valmistella laulu- ja/tai soittonäyte. Nuorilla hakijoilla esim. jokin tuttu ja helppo lastenlaulu sopii mainiosti. Pääsykokeeseen varataan aika musiikkikoulun toimistosta. Karkkilan Musiikkikouluun järjestämään musiikkileikkikouluun ei ole pääsykokeita.

Ilmoittautuminen Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinhaan tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti Vinhan nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, johon saat tästä lähtien myös opiston tiedotteet. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta tai et pysty käyttämään nettiä, voit ilmoittautua soittamalla opiston toimistoon. Saman perheen kaikki tanssijat ilmoitetaan samaan aikaan. Saat ilmoittautumisen jälkeen linkin, josta pääset tarvittaessa lisäämään uusia tanssijoita myöhemmin. Mahdolliset muutokset ja peruutukset tehdään aina opiston toimiston kautta. Uudet oppilaat maksavat 10 euron kokeilumaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä, muilta osin lukukausimaksut laskutetaan syys- ja kevätlukukausien alussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Karkkilan kuvataidekoulun taideopetusta tarjotaan 4-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Karkkilan musiikkikoulussa ja Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinhassa järjestetään opetusta myös aikuisille.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Taiteen perusopetus Karkkilassa on maksullista.

Karkkilan Musiikkikoulun opetuksesta peritään lukukausimaksua ja tuntikohtaista osallistumismaksua. Karkkilan musiikkikoulun hallitus voi myöntää alennusta lukukausimaksuun. Lukukausimaksun alennusta anotaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka osoitetaan Karkkilan musiikkikoulun hallitukselle.

Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinhassa on lukukausimaksut, joka määräytyy tanssitunnin pituuden sekä tuntien viikkotuntimäärän perusteella.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarkkilan kaupunki
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila, Lohja, Vihti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 9.4.2021